201410_Ed__Jan_Frankrijk_web
Oktober 2014, wederom een bezoek aan Frankrijk. Een oriëntatie op krijgskunsten, aanhoudings- en zelfverdedigingstechnieken van de Franse politie.

Maître Claude Trinh, Buitengewoon lid par excellence NFK, is in het bezit van vele meestergraden. Hij is inspirator en nationale grootheid binnen de Police Nationale, Police Municipal, Gendarmerie en natuurlijk het Budo in Frankrijk! Wij kennen hem sinds 1998 en ervaren dat hij nog steeds passievol bezig is.
201410_Ed__Jan_Frankrijk_2
Na in eerste instantie jarenlang gast te zijn geweest van de Politie Academie (ENSP) in Lyon, zijn we nu al een aantal jaren gastvrij ontvangen bij Claude thuis. Elke keer mochten we een kijkje nemen bij allerlei specialistische eenheden van de Franse politie en kennismaken en trainen met diverse aansprekende Budo beoefenaren.
201410_Ed__Jan_Frankrijk_3
Ook afgelopen oktober trainden we een aantal keer met Claude Trinh in zijn dojo en hebben we de politieschool in Nîmes bezocht. Een van de hoogtepunten was de ontmoeting en training met Hiroo Mochizuki, de grondlegger van het wereldwijd bekende Yoseikan Budo en zoon van de vermaarde Minoru Mochizuki. Een uitermate beminnelijke man, die ons al gauw in zijn hart sloot en zijn visie en kennis met ons deelde. Middels casuïstiek vanuit onder andere de politiepraktijk gingen we een aantal uren in de dojo aan de slag en ontwikkelden, met name vanuit de kennis van Claude en Hiroo, diverse controle technieken en tactieken. Daarnaast werden we door de echtgenote van Claude van alle gemakken voorzien en konden we na 4 dagen met hernieuwde energie en kennis huiswaarts keren.

Ed Abrahams en Jan Bezemer
201410_Ed__Jan_Frankrijk_4