20141222_zwartebandjohannes_web
‘Uw vaardigheid bewijst uw kunnen, het gebruik ervan uw karakter’; het motto van Kempo Bushido te Utrecht onder de bezielende leiding van Theo Philips Sensei. In uitzonderlijke situaties kun je deze woorden omhusselen terwijl er toch een goede boodschap blijft: ‘soms zijn het bovenal karakter aangevuld met vaardigheden die aan ‘het kunnen’ een bijzondere plaats verlenen’.

Theo Sensei had zoals hij het zelf aangaf ‘een speciaal verzoek’, zo begint dit ‘kerstverhaal’.

Naast dit verzoek schreef hij een uitgebreid CV met toelichting voor een bijzondere leerling en vroeg het bestuur NFK of er mogelijkheden waren om op basis van de ‘merites’ van Johannes Kelhagis een buitengewone bevordering te verlenen was. Zoals te doen gebruikelijk liet het bestuur zich adviseren door ‘de oude wijze mannen’ en die gaven unaniem een positief advies, bedenk daarbij dat deze ‘super alpha heren’ zéér streng in de leer zijn (to say the least)! Het beste is om Theo Sensei verder zelf aan het woord te laten zoals op zijn prachtige internet site geschreven staat:

“Zwarte band uitreiking

Op maandagavond 22 december was er een hele speciale gelegenheid. Na 28 jaar trainen heeft Johannes Kelhagis zijn zwarte band in ontvangst mogen nemen. Door omstandigheden was Johannes er nooit aan toe gekomen om op te gaan voor zijn zwarte band. Maar gezien zijn inzet, discipline en toewijding is er in samenspraak met een aantal leraren en de NFK besloten om de zwarte band uit te reiken. Heel mooi om te zien dat iemand die al 76 jaar is en ruim 28 jaar vol toewijding wekelijks traint dit beloond heeft gekregen met een 1ste dan. Wat de gelegenheid helemaal speciaal maakte is dat de leraren waaronder Johannes ooit gestart is met Kempo helemaal speciaal voor de uitreiking naar Utrecht afgereisd waren en ook nog een kleine speech hielden om wat oude herinneringen op te halen. Al met al een heel mooi eind van het jaar.”

We weten niet of dit echt onder de categorie kerstverhalen hoort maar los van kerstavond heeft het een nadrukkelijke goede boodschap en een verdiende beloning, het is fijn om respect en eer te kunnen verlenen aan mensen die volhardend op een vaak lang en eenzaam pad, hun bijzondere verrichtingen in alle stilte verrichten.

Dank aan en respect voor een bijzondere KerstSensei, gelukwensen aan een nieuwe Yudanshai, gefeliciteerd Johannes!
20141222-Zwarte-band-Johannes02-web