Shin Hanbo Jutsu
Shin Hanbo Jutsu
Shinhanbo jutsu
Shinhanbo jutsu
Technisch Coördinator
Technisch Coördinator

Wim van de Leur
(6e dan Shin Hanbo Jutsu)

Certificaat Shin Hanbo Jutsu
Certificaat Shin Hanbo Jutsu

Shin Hanbo Jutsu Holland (SHJH)

Bestuur
Wim van de Leur (7e dan Shin Hanbo Jutsu)

Examinatoren
Wim van de Leur

Scholen binnen de SHJH
De SHJH beoefent haar programma door middel van landelijke seminars, stages en kadertrainingen

 

Hanbo


Shin Hanbo Jutsu

Shin Hanbo Jutsu, ‘het nieuwe’ Hanbo Jutsu. Medio 2008 werd Wim van de Leur benaderd om een systeem samen te stellen voor zelfverdediging tegen gewapende aanvallen met het accent op de Hanbo. Het was veel leraren opgevallen dat tijdens examens voor diverse disciplines het onderdeel zelfverdediging onrealistisch werd uitgevoerd. Na veel studie en onderzoek is besloten om een modulair systeem samen te stellen waarin de hantering van diverse handwapens wordt aangeleerd en vervolgens eventuele ongewapende zelfverdediging hierop. De gedachte hierachter is dat men eerst een wapen moet kennen en redelijk tot goed moeten kunnen hanteren wil men zich hierop kunnen verdedigen.

De eerste Module is Hanbo, een stok van 90-100 cm. Module 2 is Tanbo, een stok van 40-60 cm. Module 3 is Bo, een stok van 180-200 cm. Verder nog ‘vrij vechten’, ontspannen met protectie en safety hanbo). Dit alles vormt het programma voor de 1ste Dan. Verder zijn er modules voor gevorderd gebruik met voorgaande wapens, ongewapende zelfverdediging tegen deze wapens en modules met Tanto, Tekko en Koppo en een module ongewapend vechten.

De toepassing is realistisch en praktisch in bedreigende situaties. De modules zijn apart te leren en te onderrichten aan doelgroepen. Het doel van het systeem is om allround gewapend en ongewapend bedreigende situaties het hoofd te kunnen bieden. De wapens zijn ook inwisselbaar voor dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Met dank aan de bijna encyclopedische kennis van Wim van de Leur waar het de oude (Japanse) wapens aangaat, een prachtig ‘nieuwe’ teint binnen ons krijgskleuren palet. Verdere bijzonderheden volgen nog.

Door: gs, bronnen: Wikipedia / W. v.d. Leur


 

Opleidingen Shin Hanbo Jutsu

Vanaf september 2012 starten de cursussen Instructeur B. Bojutsu in Breda. Achter dit systeem staat Wim van de Leur Shihan, de Michiel de Ruyter van de krijgskunsten (geen woorden maar daden!), een garantie voor gedegen werk op topniveau. Laat deze kans niet aan u voorbijgaan, schrijf in en word deelgenoot van deze prachtige discipline! Klik voor de instructeurs opleiding en de algemene informatie.

Created with GIMP

Created with GIMP