20141206_Kurabe_Training_GS_30_web
Je traint 12 jaar keihard, je bent een buitengewoon goede ‘vechter’ en je wordt ziek…
Het kan soms ongelooflijk ‘verkeeren’… een oud woord voor een begrip van alle tijden!


20141206_Kurabe_Training_GS_31_web
Het examen voor 1e Dan Nakoni Jiu Jitsu is buitengewoon zwaar. Zonder een voortreffelijke motoriek hoef je er niet eens aan te beginnen, de stap naar wat van oudsher de 6e graad of meestergraad wordt genoemd is niet vanzelfsprekend. Niet alleen wordt de lat bijzonder hoog gelegd waar het de uitvoer en snelheid van de technieken betreft, je wordt ook geacht circa 340 technieken waar relevant zowel rechts als links uit te voeren. Om het examen af te leggen is een topconditie vereist en boven alles ook nog eens een topmentaliteit.
20141206_Kurabe_Training_GS_32_web
Dat kun je niet in een paar jaar bereiken, daarvoor heb je naast veel talent, doorzettingsvermogen en een ijzeren discipline heel veel tijd en les nodig. Lichamelijk groeien, geestelijk groeien en dan de afsluiting, de bekroning van je inspanningen. Wanneer je dan ‘eindelijk’ er helemaal klaar voor bent en je krijgt als een donderslag bij heldere hemel een ziekte waardoor sommige lichaamsfuncties niet langer betrouwbaar zijn dan… zit het examen er niet meer in.

20141206_Kurabe_Training_GS_33_web
Een kort beraad was in deze situatie voldoende. Zaterdag 6 december werd deze ‘topper’ buitengewoon bevorderd tot de meestergraad Nakoni Jiu Jitsu, een zeer verdiende promotie voor een zeer getalenteerde leerling. Van harte gefeliciteerd met deze bekroning van al je jarenlange inspanningen!

Na afloop de traditionele saké en een goed gevoel voor alle betrokkenen…