The Old School
The Old School
Technisch Coördinator
Technisch Coördinator

Stephen Ghazi
(Guru)

Technische Commissie
Stephen Ghazi (Guru Muda, tingkat lima, 5e graad)

Scholen binnen de NFK
The Old School (Rotterdam), www.theoldschool.nl

Email: info@theoldschool.nl

———————————————————————————————————————————

Pencak Silat is de verzamelnaam voor de inheemse krijgskunst van de Indonesische / Maleise archipel. Pencak Silat is een zeer effectieve zelfverdedigingskunst die er sierlijk en vloeiend uitziet afhankelijk van de stijl en streek waar het is ontwikkeld. Ondanks de sierlijke en soepele bewegingen is het een vechtkunst die doeltreffend en explosief is.

Er bestaan ongeveer 150 originele Pencak Silat stijlen, allen met zijn eigen specifieke kenmerken en bewegingen. In Indonesië wordt het Pencak Silat vooral gezien als een levenswijze waarbij het karakter van de beoefenaar gevormd wordt. De leerling wordt getraind om op ieder moment gereed te zijn om een aanval af te slaan. Hierbij kan het voor komen dat houdingen vrij laag worden uitgevoerd, deze lage houdingen en bewegingen eisen van de leerling zowel kracht als flexibiliteit in benen en heupen.

De Pencak Silat stijl die beoefend wordt in The Old School bestaat uit een combinatie van 5 verschillende Pencak Silat stijlen onder de naam van Gugah Waraga welke is ontwikkeld door Guru besar pak Mumuh Muchayar uit Bogor in Indonesie. Deze stijlen bestaan uit Cimande, Cikalong, Sahbandar, Madi Kari en Sera. Gugah Waraga is dus een mix van deze vijf stijlen. Naast dit uitgebreid systeem beoefenen we ook nog een ander systeem welke is ontwikkeld door Guru besar Pak Nunuh, dit systeem bestaat uit vijf dierenlanka’s met als basis Cimandé. Binnen de basis van Pencak Silat bestaan al dieren technieken. Deze technieken zijn verweven in de Lanka’s maar het verschil met de lanka’s van Pak Nunuh is dat deze alleen maar uit dieren technieken bestaan.

De technieken en de houdingen binnen onze school variëren van rechtopstaand tot zeer laag. Naast de gebruikelijke handtechnieken bestaan er ook grepen die op korte afstand worden gebruikt en traptechnieken voor de grotere afstand. De wapens waarmee we trainen zijn;  toya, galang (korte en lange stok) trisula (drietand)  golok (kapmes) zwaard (pedang) mes (pisau) en karambit. Vaardigheid met deze wapens wordt gemakkelijk verworven, door de langdurige correcte beoefening van ongewapende technieken. Hierdoor zijn alle bewegingen en technieken met een kleine inspanning ook geschikt te maken om te kunnen vechten met wapens. Deze overgang van het ongewapend naar gewapend trainen stelt de leerling in staat dat als hij zijn wapen verliest of als hij word aangevallen met wapens zichzelf toch kan verdedigen en kan doorvechten.

In Pencak Silat word er niet alleen geoefend in fysieke vechttechnieken. Er is een aparte training wat bestaat uit de ademhalingsleer, visualisatie, meditatie, de chakra’s en de innerlijke training voor het werken met de energie. Door beoefening van meditatie en ademhaling word het mogelijk om je eigen energie te voelen en de energie van je omgeving, daarnaast kom je meer tot jezelf en ben je beter in staat om op je intuïtie af te stemmen. Innerlijke kracht en de bijbehorende training vind je in verschillende benamingen terug afhankelijk van het land en vechtsport, in principe wordt er hetzelfde mee bedoeld.

Guru Stephen Ghazi is gecertificeerd door Guru besar M.Verschuren in de graad Tingkat Lima (zwarte band 5e dan) In 2007 is Guru Stephen Ghazi naar Indonesie vertrokken om te trainen bij Dewan Guru pak Syofyan Nadar van Aliran Silek Harimau Singgalang waar hij twee keer per dag gemiddeld drie a vier uur per keer heeft getraind. Hij heeft toestemming gekregen van pak Syofyan om les te mogen geven in de stijl Satria Muda Indonesia (smi) of te integreren binnen de bestaande Pencak Silat stijl die gegeven word in The Old school.

 

Guru Stephen Ghazi is gecertificeerd door Dewan Guru, Syofyan Nadar in de graad Satria Taruna. Naast de training bij pak Syofyan heeft hij ook training gehad van Guru Cecep Arif Raghman in Indonesië nu bekend van de film ‘The Raid”.

Guru Stephen is tevens op bezoek gegaan bij diverse Guru’s waaronder Yayan Ruhian en Guru besar pak Ace in Cimande village.

Guru Stephen Ghazi is begonnen met lesgeven in 1992 in Rotterdam.

Stephen Ghazi

De trainingen in Pencak Silat, Jeet Kune Do, Eskrima en Tai Chi worden gegeven door Guru Stephen Ghazi, de hoofdleraar en oprichter van The Old School Rotterdam. Stephen is begonnen op 7-jarige leeftijd met het beoefenen van de Martial Arts en is vanaf dat moment nooit meer gestopt hiermee. Hij heeft les gehad van diverse leraren in binnen en buitenland maar ook  seminars-trainingen bijgewoond van nationaal en internationale leraren. Hij heeft diverse diploma’s behaalt in verschillende gevechtskunsten. In 1992 is Stephen begonnen met lesgeven in Pencak Silat, in 2000 in Jeet Kune Do en enige tijd in Eskrima. Hij is vanuit Nederland en Indonesië een gecertificeerd erkende leraar met 40 jaar ervaring in het beoefenen van de diverse disciplines. Stephen heeft naast zijn behaalde diploma’s ook de lesbevoegdheid en erkenning vanuit de bond, Nederlandse Federatie voor Krijgskunsten (NFK).

Gecertificeerde les bevoegde diploma’s:

RSLA: Recreatie-sportleider A

SysteemPencak Silat Cimande, aliran Kujang Sakti

GraadZwarte band 5e Dan (tingkat lima)

Behaald bij: Guru besar M.Verschuren.

Systeem: Pencak silat Satria Muda Indonesia, aliran Harimau Singgalang

Graad: Satria Taruna            

Behaald bij: Dewan guru Syofyan Nadar

Systeem: Eskrima Doce Pares Multi System

Graad: Instructeursbevoegdheid                     

Behaald bij: grootmeester Frans Stroeven

Systeem: Jun Fan Jeet Kune Do

Graad: Instructeursbevoegdheid                                                           

Behaald bij: Sifu Frans Stroeven

Systeem: Ninjutsu

Graad: Zwarte band 3e dan (lesbevoegd)

Behaald bij: Shihan Ferry Perret Gentil

Systeem: Tai Chi Chuan

GraadLesbevoegdheid

Behaald bij: Sifu R.van Lente


Trainingstijden
Dinsdag 18.30 – 20.00h
Donderdag 19.00 – 21.00h

uitleg_logo_cabang_sambaran