De nieuwe doelgroep

Wil je ouderen krijgskunst gaan onderwijzen?
50plus is immers de meerderheid van de volwassen bevolking. Dan is hier nu je kans.
Onder auspiciën van de NFK organiseert de Nederlandse afdeling van de Kenko Kempo Karate Organisation een tweedaagse applicatiecursus op zaterdag 6 februari en zaterdag 6 maart 2021. Bij volledige deelname ontvangt de deelnemer een lesbevoegdheid.

Wat gaan we die twee dagen doen?
We oefenen, zowel alsof we oudere beginners zijn, als alsof we al lesbevoegd zijn voor oudere beginners. We leren een tiental Qi-Gong-oefeningen en een negental Tai-Chi-figuren in de Yang-stijl als ontspanningselementen tijdens de les, maar ook voor balans en versterken van spieren en gewrichten. We wisselen die Qi-Gong en Tai-Chi-elementen af met voor ouderen gezonde en effectieve zelfbeschermingstechnieken, zowel voor het voorkómen als voor het overleven van geweldsincidenten.
We volgen daarbij het curriculum van Kenko Kempo Karate, een variant die op vrijwel iedere krijgskunststijl is toe te passen en die iedere leerling die blijft trainen begeleidt van een witte naar een zwarte sherp of band, zodat het gezonde trainen uitdagend blijven kan. De ontwikkelaar van deze variant, Erich B. Ries 8e dan KKKO is de hoofdleraar van de applicatiecursus. Hij wordt bijgestaan door Piet J. Lagerwaard 6e dan Aikido die het programma Senioren Aikido ontwikkelde. Bovendien is ons aller Wim van de Leur 9e dan karate aanwezig voor advies en begeleiding.
Iedere deelnemer zal tijdens de applicatiecursus ook een van de kata of vormen van de eigen stijl moeten tonen, zowel op ritme als in Tai-Chi-vorm. Discussies zijn voorzien tijdens de gezamenlijke lunches en pauzes.

Praktische informatie
De applicatiecursus vindt plaats in Eindhoven op zaterdag 6 februari en zaterdag 6 maart van 9.00-17.00u met huiswerk voor de tussenliggende weken.
Vanwege mogelijke ook dan geldende Corona-maatregelen kan de cursus zowel buiten als binnen gevolgd worden met ruime afstand tussen de deelnemers.
De kosten van de applicatiecursus inclusief lunches, koffie en thee en het lesbevoegdheid-certificaat, bedragen €149,– voor NFK leden en €162,– voor overige belangstellenden.  
Een uitgebreid programmaboekje kan hier worden gedownload.
Het aanmeldingsformulier met ook de betalingsinformatie staat hier voor je klaar.

Wil je meer weten?
Mail je vraag dan naar info@kenkokempo.nl (Annelies van Bronswijk)