Het is moeilijk schenken totdat je ‘de slag’ te pakken hebt, dan gaat het opeens heel erg snel.

Met dank aan Karate Kobudo Delft: Diversiteit, hier een mooie benadering vanuit het Karate. Je kunt op de ketel natuurlijk ook Martial Arts schrijven. De mokken vormen dan een nog boeiender verzameling aardewerk, de ‘essence’ (de thee) blijft vanzelfsprekend het zelfde. Misschien nog beter om NFK op de ketel te zetten met daaronder ‘eenheid in verscheidenheid’, het geeft dan door de dubbele lading goede stof tot overdenken. Het aantal tuiten (40 stuks?) is een opgave apart, zowel bij het maken van de ketel, maar dat heeft de NFK inmiddels redelijk voor elkaar, als bij het inschenken, daar knoeien we nog wel eens. We krijgen het vast wel onder de knie, ‘de thee’ smaakt er niet minder om!

20160530 Theeleuten web