20160605 OOK part 2 d maurice

Kyoshi Jan van den Dries begon in 1966 met Karate en ‘ontdekte’ het Goju Ryu karate in 1973. Vanaf dat jaar tot op heden bezocht hij in Japan zijn leraar Yamaguchi Sensei meerdere keren om te trainen en zijn kennis van het Goju Karate te vergroten. In 1975 richtte hij zijn Karate school ‘Goshinkan, Hoeksche Waard/Rotterdam’ op. Daarnaast vervult hij diverse prominente functies binnen de (European) Karate-do Gojukai Association. In 2009 kreeg hij de meester titel Kyoshi (Shihan) van de International Karate-do Gojukai Associaton. Al met al ruim 40 jaar ervaring binnen deze belangrijke traditionele Karate stijl uit Okinawa en als leraar te gast bij de NFK. Hij zal daarbij tot onze niet geringe vreugde zijn grote inzichten binnen deze belangrijke krijgsdiscipline met ons delen.

Jan van den Dries web

Gōjū-ryū (剛柔流), Japans voor ‘hard-zacht stijl,” is een van de belangrijkste hoofdstijlen van het karate te Okinawa. Zoals de naam al aangeeft bestaat het systeem uit harde (Go) en zachte (Ju) technieken. Bij de harde technieken, gesloten hand technieken en rechte aanvallen, bij de zachte technieken (soms cirkelvormige) open hand technieken voor het aanvallen, blokken en controleren van de tegenstander inclusief klemmen, worpen en aangrijppunten.Goju Karate do

Sensei Andreas Lorenz van Joshinkan Duitsland traint al ruim dertig jaar diverse Budo sporten, hij beoefent het Goju-Karate, het Isshin-Karate en het Tokushinryu Kobudo. Als zeer ervaren instructeur voor de eerste twee disciplines komen wij buiten zijn geboorteland Duitsland zijn naam ook tegen. Dit keer tot onze grote vreugde is hij als leraar te gast bij de NFK. Hij zal ons daarbij de weg wijzen binnen de Isshin Ryu.

Andreas Lorenz

Isshin-Ryu (一心流), Japans voor ‘één hart weg’ (in de betekenis van: ‘met het volle hart’ of ‘compleet’) is een karate stijl uit Okinawa. De stijl vormt een synthese van het Shorin-ryu Karate met het Goju-ryu Karate en werd ontwikkeld door Tatsuo Shimabuku in 1956. De Isshinryu kent een aantal technische karakteristieken. De stoot wordt uitgevoerd met een verticale vuist in plaats van de bekende ‘kurketrekker-vuist’, blokkeringen geschieden met het spiergedeelte van de onderarm in plaats van met de ‘bot-kant’. De trappen worden doorgaans laag geplaatst en heel opmerkelijk; veel Kobujutsu onderdelen vormen een integraal onderdeel van het Isshin-ryu Karate.

Isshin Ryu Karate

En dit alles aangevuld met de ons vertrouwde stijlen Shotokan- en Shito-ryu Karate door respectievelijk Wim van de Leur Shihan en Gonzalo Villarrubia Sensei maakt weer een uiterst boeiend palet Karate stijlen voor verdere studie binnen het kader van ‘The Origen of Karate’. Laat deze kans je niet voorbijgaan, een breedte en diepte studie tegelijk, specifiek voor het Karate. Een absolute aanrader voor iedereen die het Karate serieus interesseert, beoefenaar of niet!

Tot dan!

Gonzalo Villarrubia web