Geslaagden 20160417 Certificaat 1

Een bezig gebeuren met de kandidaten in de regel vergezeld door hun leraren, de officials en de nodige supporters. Voor een enkeling een thuiswedstrijd maar voor de overgrote meerderheid kandidaten uit het gehele land met vandaag een relatief grote delegatie uit Zeeland.

DSCN2280

Prachtig om weer al die verschillende disciplines soms naast elkaar, soms na elkaar te zien; het geeft een goed inzicht in de overeenkomsten en verschillen van technieken tussen de diverse stijlen. Ook qua tijdsbeslag de nodige varia waarbij de Karateka’s, Kempoka’s en Kobujutsuka’s na een pittig uur examen voldoende gepresteerd hadden om de examinatoren tot een oordeel te laten komen. De (arme) Jiu Jitsuka’s stonden echter bijna drie uur op de mat, wat niet aan een gebrek aan besluitvaardigheid van de examinatoren te wijten was, maar ongetwijfeld aan de grote hoeveelheid technieken en het feit dat men nauwelijks groepsgewijze onderdelen kon laten zien en dus laten examineren.

DSCN2284

Bij de Jiu Jitsuka’s Alejandro van Lingen die als kandidaat voor de 1e Dan slaagde en met het overgaan van de leerling graden naar de eerste meestergraad de belofte op het half getrokken zwaard moest afleggen: “Ik beloof een waardig yudansha te zijn”; waarmee niet alleen de oude traditie eer aan werd gedaan maar ook het ‘Mens sana in corpore sano’ (een gezonde geest in een gezond lichaam) dat de nieuwe meestergraad houder verantwoordelijk stelt voor verantwoord gedrag en het gepast toepassen van verworven kennis. Ook deze test passeerde hij moeiteloos, Alejandro welkom bij de meestergraad houders! Daar moet traditioneel op gedronken worden en dat gebeurde dan ook, de saké vloeide rijkelijk…

1200x800dan2016jj084

Alles bij elkaar een prachtig spektakel op (zeer) hoog niveau! Van harte gefeliciteerd kandidaten en grote dank aan de examinatoren en officials onder de strakke leiding van onze Technisch Directeur Operations, Ed Abrahams. Tot slot ook dank aan de vrijwilligers van Lu Gia Jen die mede op vele fronten de dag tot een groot succes maakte.

IMG_0828

DSCN2288

Verdere foto’s volgen.

Examinatoren:
Jiu Jitsu Oranda Ryu (JBN stijl)
Steve van Nieuwenhuizen
Marc Schipperen
Berrie Leukfeldt
Richard Middendorp

Shotokan Karate en Shaolin Kempo
Ed Abrahams
Hans Segers
Eddy Bosschaert

Ryukyu Kobujutsu
Wim van de Leur
Ed Abrahams

Examenleiding:
Ed Abrahams