20160423 Open Dag Iaido web

Hij heeft buiten zijn twee talentvolle kinderen nog twee andere grote liefdes; het Jiu Jitsu en het Iaido. Vanouds lid van de Nakoni familie en later ook van de Gyakute-do verzamelde hij daar bij elkaar viereneenhalve (hoe krijg je het voor elkaar!) Dangraad. Bekend werd hij daarna vooral door de weg van het zwaard waarmee hij nog eens vijf Dangraden aan zijn repertoire wist toe te voegen. Met het Iaido manifesteert hij zich binnen de Europese top 3.

20160423 Open Dag Iaido Bjorn 1
In een voortdurende queeste traint hij managementteams van grote Nederlandse- en Multinational organisaties, waarbij hij een interessante en proefondervindelijk bewezen brug legt tussen martial arts en effectief business management. Dat hij daarnaast nog tijd vond om een internationale bestseller te schrijven over dit fenomeen dwingt temeer bewondering af. De oorspronkelijke titel ‘De zon komt op in het oosten’ is inmiddels veranderd in het krachtiger ‘The cutting edge, the Martial Art of business’ en ook in vier andere talen vertaald en uitgebracht. We spreken natuurlijk over Bjørn Aris Sensei, getalenteerd trainer, schrijver en Martiaal artiest.

20160423 Open Dag Iaido Bjorn 2

Ook voor ‘het gewone volk’ zijn filosofie en zwaardlessen van Aris Sensei te volgen binnen zijn Dojo ‘Ikiru-do’ in de Van den Eyndestraat 24 te Den Haag (Statenkwartier). Zaterdag 23 april houdt hij daar voor geïnteresseerden een open dag, NFK leden zijn daarbij nadrukkelijk (als toeschouwer) uitgenodigd. Er is een programma van één uur met introductie en een demonstratie en na afloop groene thee (Japans ceremonieel?). De (zelfde) programma’s starten om 1400h, 1500h en 1600h, u kunt dus kiezen welke u wilt bekijken. Saké wordt voor zover voorradig tot slot geschonken vanaf 1700h.

20160423 Open Dag Iaido Bjorn 3

Hoe bloedig de demo’s worden is op voorhand niet aan te geven maar ons is verzekerd dat voor toeschouwers die het allemaal wat al te zwaar op de maag ligt, meerdere prullenbakken aanwezig zijn. Daarbij moet u natuurlijk vooral niet vergeten dat Hagenaars graag in de overtreffende trap ‘denken en spreken’ getuige de navolgende wijsheid die zowel voor de platte- als kakkineuze Hagenaar gemeengoed is: ‘Komt allen kijken! Het bloed stroomt van de trap, moeder slacht een haring…’. Het zal dus allemaal wel meevallen en of er in het Japanse zwaardritueel ook plaats is voor haringen, is voor ons onduidelijk gebleven. Overtuig u daar dus zelf van zaterdag 23 april, u bent van harte welkom!