2016-03-13  7M Stefan van Bohemen (1)

Op de sluitingsdatum van de inschrijvingen, ongeveer anderhalve week voor tijd, waren er vier aanmeldingen en zeg nu zelf negen (groot)meesters op vier leerlingen dat lijkt op ‘grove mishandeling’, over en weer natuurlijk.

De voorzitter NFK brak het zweet uit! Een weekeinde lang bellen naar schoolhoofden leek de enige remedie. Daarbij bleek snel dat er nogal wat aanmeldingen onderweg waren en het vocht verdampte dan ook van het voorhoofd als sneeuw voor de zon en een dikke smiley betrok zijn gezicht: “er komen er zeker 70”; riep hij uit en wij durfden hem niet tegenspreken, de man is een tank en zelfs zonder wapen zwaar weerbaar, wij hadden echter een hard hoofd in de uiteindelijke opkomst!

Naar later bleek, volstrekt ten onrechte. Alles bij elkaar, stagedeelnemers en demonstratie deelnemers, zijn er zeker zo’n 150 tot 160 participanten binnen geweest, een groot succes dus!

7Masters 2016 certificaat deelname def

De tweede potentiële nachtmerrie binnen de 7Masters formule is dan nog: verdelen de stage deelnemers zich ook gelijkmatig over de beschikbare seminars? Gelukkig bleek ook hier alles goed te verlopen en de aanwezige deelnemers hebben zich geheel spontaan keurig over de beschikbare docenten verspreid.

Zoals inmiddels traditie binnen het 7Masters was het enthousiasme van alle aanwezigen weer groot. Hard werd er gewerkt en natuurlijk met vrolijke gezichten. Veel bekenden begroetten elkaar weer alsof er sprake was van een familiereünie. Ook de docenten liepen over van enthousiasme, sommigen onder hen vonden één lesje geven eigenlijk wat te weinig en besloten daarop bij een volgend seminar een andere docent maar een handje te gaan helpen.

3300x2200nfk7m097

Willem Wiersma Shihan is zo’n zeldzame grootmeester die na zijn stage Ken-Jutsu het denkbeeldige bloed van de katana schudde om vervolgens Steve van Nieuwenhuizen Shihan een helpend handje aan te bieden in het volgende seminar Aikijutsu. Gedeelde vreugde vervolgens bij deze full prof docenten, die in hun praktijk niet alleen dagelijks lesgeven maar ook nimmer ophouden met zelf trainen in vele gewapende en ongewapende disciplines. Het enthousiasme spetterde er letterlijk af en wat een kennis en kunde, petje af heren!

7M_Linda(74)_web

Bij de Chinese Internal Martial Arts, gaf grootmeester Shi Dan-Qiu, al vanaf zijn 5e levensjaar actief binnen de CIMA, weer een onnavolgbaar seminar waarbij de ‘Qi’, de levenskracht en energie weer nadrukkelijk door de zaal gonsde. Zou het toeval zijn dat er tussen Qi en Qiu maar één letter verschil zit..? Tot slot van het seminar werd hem een uniek in het Chinees, Engels en Nederlands uitgevoerd NFK-CIMA certificaat 8e Duan aangeboden.

2016-03-13  7M Stefan van Bohemen (3)

Wim van de Leur Shihan liet niet alleen een geroutineerde demo zien met Peter van Haasteren en Wally Langenberg als secondanten maar hield ook een al even professioneel gewapend seminar uit het Shin Hanbo Jutsu.

2016-03-13  7M Stefan van Bohemen (46)

Voor dit eerste deel van het verslag alvast grote dank aan de diverse fotografen, de organisatoren en de hulptroepen van Pukulan Betawi Bersilat onder leiding van guru Henk, die in hun thuishonk de NFK geweldig tot steun waren.