3300x2200nfk7m119

Debutant leraren voor het 7Masters natuurlijk want ieder van de heren kent al een lange carrière binnen de krijgskunsten, waren dit keer Nelis Veldman met het Kempo Jutsu en Stephen Ghazi met Jeet kune do. Geen plankenkoorts voor deze docenten, ze brachten het er geweldig af, het leek wel alsof ze wekelijks dit soort seminars verzorgden!

3300x2200nfk7m006

Men zegt wel eens dat mensen die veel met elkaar omgaan en een bijzondere band met elkaar hebben op een bepaalde manier op elkaar gaan lijken. Dat vergelijk dwong zich op bij de demo uitgevoerd door Sportschool Segers onder leiding van Hans Segers. Niet dat meester en leerlingen in uiterlijk iets van elkaar weghadden, het was een bonte verzameling, maar er heerste een ‘esprit de corps’ die direct terug te voeren is naar Hans Segers die naast een veelzijdig en kundig grootmeester ook een grote inspiratiebron voor zijn vele, trouwe leerlingen vormt. Een krachtige demo, niet met voor de gelegenheid bijzondere technieken, maar het gewone ‘dagelijkse spul’ om een oprechte indruk te geven van wat deze school zo bezig houdt. Dat de uitvoering daarbij niet alledaags leek zegt alles over dit buitengewone team!

2016-03-13 7M Stefan van Bohemen (66)

Als oudgediende leraren Huub Meijer geassisteerd door de voorzitter van de SKJJN Bert Mollen met het Koryu Uchinadi Kenpo Jutsu en daarnaast veelzijdig grootmeester Chris Dekker met dit keer een college mes vechten. Excellente routiniers in de krijgskunsten die elk seminar toch weer een eigen vernieuwde belichting weten te geven waardoor zij zo langzamerhand een vaste groep fans en geïnteresseerden weten aan te trekken.

3300x2200nfk7m128

Henry Otgaar en David Partowihono verzorgden een top seminar Pencak Silat geheel gelardeerd met live Indische muziek van Ikatan Kendang Silat (Ikesi), die met hun ritme van top naar dal, van arsis naar thesis, de zaal met cursisten opzweepte en tot rust bracht en alle deelnemers letterlijk bespeelden. Wat een geweldige ervaring.

2016-03-13 7M Stefan van Bohemen (17)

Daarnaast zetten beide Pelatih met hun leerlingen ook nog een exceptioneel mooie demo neer. De voorzitter NFK, een neuro-linguïstieke rariteit (afblijven Dr. Henry, we willen hem graag zo houden!) en altijd goed voor een uitvoerige speech ‘a l’improvise’, was zozeer geraakt door de schoonheid en kracht van de demo dat hij beide leraren en hun leerlingen wilde eren en bedanken met geheel tegen zijn gewoonte in, één kernachtig woord direct uit het hart en over het hart: ‘hartverwarmend!’. U ziet, de wonderen zijn de wereld nog niet uit al hoorde ik hem heel zachtjes er toch nog aan toevoegen: ’ge…weldig gedaan, ge…weldig gedaan…’.

Het festival is natuurlijk voor alle leden bedoeld, leerlingen en (groot)meesters. Toch zag je relatief veel deelnemers met meestergraden. Ook veel leraren en meesters kwamen langs, deden weliswaar niet mee maar kwamen toch als toeschouwer van al dit moois genieten en nieuwe banden smeden en waar van toepassing versterken met de vele bekenden uit de Martial Arts wereld. Kennismaken, bijpraten en natuurlijk weer werken aan het ‘familiale aspect’ van dit samenzijn, karakteristiek! Geïntrigeerd door dit verschijnsel zijn we het aantal meesters gaan turven en we kwamen, wonder boven wonder, op 77 meesters uit. Toeval bestaat niet… het heeft zo moeten zijn.

3300x2200nfk7m048

Ook de oudgediende grootmeester Yan de Haan kwam voor een bliksembezoek, schudde her en der de nodige handen en vroeg in de dojo aan festival organisator Johan de Vries even het woord. Vervolgens roemde hij kort geestelijk vader NFK Wim van de Leur en voorzitter Gerard. Tot slot meldde hij dat hij al vijf jaar een kistje in bewaring hield met inhoud voor de voorzitter. Het kleinood werd met grote dank en zichtbaar ongemak door hem ontvangen. Bij latere inspectie door nieuwsgierige aanwezigen bleek het kistje een heerlijk wijntje te betreffen met het opvallende jaartal 2015 op de fles. Nu jokken grootmeesters nooit dus zal het ongetwijfeld om een drukfout op het etiket gaan, wat de fles natuurlijk nog bijzonderder maakt en voorts laat smaken.

Medaille 7Masters 2016 web

Tot slot grote dank aan de vrijwilligers van Lu Gia Jen, die met hun enthousiaste inzet het evenement wederom tot een geweldig gebeuren maakte en dank aan alle bezoekers, deelnemers, organisatoren en docenten (groot)meesters die wederom een onuitwisbare indruk wisten achter te laten. Beste mensen tot de volgende keer!

Alle beschikbare foto mappen zijn nu aanwezig dus klik op de volgende namen om naar ‘het beeldend materiaal’ te gaan, nogmaals dank aan de fotografen: George, Linda, Fréderique, Koos, Stefan en Shannon.