Welkom Satria Muda Indonesia (SMI) te Hoofddorp!

Logo-S0064-Satria-Muda-Hoofddorp-web-150

Na vele jaren intensieve training bij zijn leraar Guru Bp W. Thompson in Amsterdam Slotermeer richtte Cherrie Smith in Hoofddorp in 1979 zijn sportschool op. Na verloop van tijd ging hij op zoek naar ‘de roots’ van het SMI systeem en vond deze op Sumatra in Bukitinggi waar het SMI nog actief gegeven wordt door Bapak Haji Syofyan Nadar. Sindsdien worden nauwe banden met hen onderhouden.

PK-CHER

Op Sumatra zijn honderden stijlen, vaak uit diervormen, aanwezig. Bijna elk dorp en elke stad heeft er zijn speciale lokale stijl. Om een Satria Muda master te worden moet men ten minste zeven van deze stijlen beheersen. Voor elke te leren stijl heeft de leerling natuurlijk een erkende meester van die stijl nodig. Maar daarmee ben je er nog niet want van de leerling in spé worden ook nog wat andere bijdragen verwacht voordat hij überhaupt mag beginnen met leren: een wit overhemd, een zwarte kip, een silat mes, een zak rijst, een pakje tabak, wat geld als geschenk en tot slot een citroen voor het magische inwijdingsritueel.

De site van SMI Hoofddorp verhaalt niet of de leerlingen aldaar ook gehouden zijn om deze entree attributen mee te nemen maar wij vermoeden dat het slechts tot een enkel item beperkt zal blijven, al die zwarte kippen in de trainingszaal geeft natuurlijk ook veel te veel gekakel…

satria muda hoofddorp

In SMI Hoofddorp wordt naast het Pencak ook het Muaythai en het MMA beoefend, een school dus waar wedstrijden hoog in het vaandel staan. Dat wordt nog eens extra ondersteund door de vele kampioenen die de school opgeleverd heeft op nationaal, Europees en wereldniveau. Kortom een school boordevol talent onder de bezielende leiding van Guru Cherrie Smith met nog veel pijlen op de (wedstrijd)boog! Beste mensen nogmaals welkom en laat met regelmaat wat over jullie prestaties horen dan kunnen we ook anderen met jullie daden inspireren.