Logo MPN klein

Welkom Merpati Putih Nederland (MPN) te Den Haag onder de bezielende leiding van Herman Winterberg. De Merpati Putih (letterlijke vertaling: witte duif) is eeuwen geleden ontstaan in de kratons van Yogjakarta. Lijfwachten van deze paleizen beheersten deze vorm van verdediging om hun sultans te beschermen. De verdedigingskunst heeft zich zo over de eeuwen heen kunnen ontwikkelen en op een gegeven moment heeft het leger van Indonesië dit overgenomen. De kunst die vroeger alleen toegekend werd aan het Indonesische leger, staat nu open naar iedereen in alle landen. Merpati Putih is inmiddels een moderne, progressieve stijl binnen de Indonesische vechtkunst Pencak Silat. Bij de trainingen ligt de nadruk op fysieke en mentale gezondheid en weerbaarheid. Merpati Putih Nederland richt zich voornamelijk op de Pencak Silat als (wedstrijd) sport ten behoeve van een gezond lichaam en geest.

Wij wensen MPN veel succes met de wedstrijden en hopen met regelmaat jullie inspanningen en resultaten op onze site en op facebook te mogen weergeven.

Groepsfoto MPN web