logo_seni_beladiri_pejuang
Zijn we net ‘bekomen’ van het prachtige festival van Patrick Joosten of de volgende nieuwe lidschool uit Zuid-Limburg dient zich aan. Welkom Seni Beladiri Pejuang uit Geleen onder de bezielende leiding van Guru Besar Louis Bosman!

Louis is zich in 1966 gaan oriënteren binnen verschillende Budo sporten. Eind jaren zestig ontmoette hij professor Max Lentze de grondlegger van het Poekoelan Kemajoran in Nederland. Jarenlang heeft hij les van hem gehad en van 1972 tot en met 1978 was hij zijn hoofdassistent. In 1978 kreeg Louis de bevoegd om les te geven in het Poekoelan Kemajoran (Pukulan Kemayoran).
louis-bosman-pejuang
De wortels van het Seni Beladiri Pejuang liggen in Batavia, de hoofdstad van toenmalig Nederlands-Indië. Letterlijk vertaald betekent Seni Beladiri; ‘kunst in het jezelf verdedigen’. De school draagt de naam ‘Pejuang’ (strijder), omdat men in ieder gevecht een strijd tegen zichzelf en anderen moet leveren. De trainingen zijn geschikt voor jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen tot en met 50+…

Zowel gewapende als ongewapende technieken worden gedoceerd. In nauwe samenwerking met andere scholen en andere stijlen is Louis en zijn school actief. Samenwerken en het goede behouden zorgen voor een dynamische school die los van de effectiviteit van de eigen stijl met regelmaat technieken uit de zelfverdediging van andere systemen adopteert, kortom een school in beweging die blijft bouwen aan het beste wat zelfverdediging voor de mens kan bieden.
seni_beladiri_geleen_1
Louis en leerlingen, van harte welkom binnen de NFK! Laat met regelmaat wat van jullie horen, we vinden het altijd leuk (en leerzaam) om te weten hoe het jullie vergaat.

Hormat,

leden en bestuur NFK
header