RvW_Hsum1
Welkom ‘Perisai Diri Ruud van Weldam’ te Hilversum, een nieuwe lidschool binnen onze gelederen.

De NFK verwelkomt Vincent Ho en zijn alom bekende school uit Hilversum. De naam ‘Perisai Diri’, schild voor jezelf of jezelf in bescherming nemen, lijkt een toepasselijke naam voor een vechtsport en laat niets te raden over denkt u misschien, maar…er schuilt veel diepgang achter deze naam.


RvW_Hsum2
De Perisai Diri van Ruud van Weldam gaat verder dan het fysieke aspect van een vechtsport. Het fysieke gevecht is niet de uiteindelijke bedoeling van de training. Het is niet de bedoeling dat men door de training een vechtmachine wordt; juist het tegenovergestelde. Een rustig, zelfverzekerd mens stoot problemen af; een onrustig, onzeker mens zoekt ze op. Het echte ‘gevecht’ voert een mens niet tegen medemensen, maar tegen zichzelf, tegen de eigen weerstanden in het leven. Als we niet op een goede manier met onze weerstanden om (leren) gaan kan dit leiden tot stress of zelfs ziekte. Daarentegen maakt elke overwonnen weerstand in het leven een mens sterker, zowel in de sport als in de maatschappij. Leren omgaan met weerstanden staat voor de Perisai Diri van Ruud van Weldam centraal. Hierbij vormt meditatie een belangrijk hulpmiddel. Alleen zichzelf overwinnen is karaktervormend en kan een mens vooruit brengen, juist dat is het moeilijkste wat er is. Maar vergeet bij dit alles niet dat we het daarbij eveneens over het trainen van een uiterst efficiënte krijgskunst hebben.
RvW_Hsum1
De Perisai Diri is door Ruud van Weldam ontwikkeld vanuit het Indonesische Pencak Silat. Toen hij in 1958 naar Nederland kwam, bleek echter dat veel technieken van het Pencak Silat niet geschikt waren voor de grote Nederlanders. Hij breidde zijn stijl daarom aanzienlijk uit met technieken uit het Karate, Taekwondo, Kungfu en het Kickboksen. Ook introduceerde hij combinaties van hoge en lage gevechtshoudingen en technieken, wat vaak verassende aanvallen oplevert.

Het systeem is een complete en energieke vechtsport, waarin de Nederlandse hardheid en vechtersmentaliteit gekoppeld zijn aan Aziatische sierlijkheid en flexibiliteit. Dit uit zich zowel in de zelfverdedigingtechnieken als in de verschillende wedstrijdvormen.
S0046_Perisai_Diri_Ruud_van_Weldam_4
Ruud van Weldam heeft zijn weg in de sport aangegeven, maar daarmee houdt de weg, de ontwikkeling niet op. Wat een mens zelf creëert, zelf vormgeeft, is altijd origineel; daarmee ligt de originaliteit van Ruud van Weldam in zijn sport besloten en voorts is het aan leerlingen en erfgenamen om het pad verder te gaan.

Klik op de volgende link om naar de website van ‘Perisai Diri Ruud van Weldam’ te gaan:
www.perisai-diri.nl.
Ruud_van_Weldam