Een seP1030458d2bbbbblecte groep Kobudoka uit Nederland verzamelde zich vroeg in de ochtend in dojo Lu Gia Jen te Den Haag. Met groot enthousiasme werden daar onder strakke leiding van Ed Abrahams en zijn officials de Nederlandse Kampioenschappen Kobudo gehouden. Er werd hard maar sportief gestreden.

De prijzen werden uitgereikt door twee coryfeeën, de heren Zwartjes en Van de Leur, beiden 7e Dan Kobudo. Het duo vormt daarmee de helft van het kwartet hoogst gegradueerden ‘niet Japanners’ in de wereld binnen deze prachtige krijgsdiscipline. Voorwaar, toch leuk voor ons kleine landje. Zwartjes Sensei die naar verluidt ook een 10e Dan binnen het domein van de humor bezit, gaf bij het overhandigen van de bekers ook wat praktische tips aan de kandidaten mee…

De fotograaf hoorde hem tijdens een overhandiging nog vermelden dat de beker van roestvrij staal was. Wat hij daarna zei was niet geheel hoorbaar maar ongetwijfeld zinspeelde hij op het feit dat de beker niet noodzakelijkerwijze op de schoorsteen een plaats hoefde te krijgen maar dat hij ook voor het gewone keukenwerk geschikt was en in ieder geval voor de champagne na afloop uitermate goed te gebruiken. Helaas na afloop van de prijsuitreiking, misschien door het vroege uur, misschien door de economische crisis; geen champagne! Wel uitstekende koffie met liefde door het barpersoneel bereid. Het was zoals vanouds weer goed toeven bij Lu Gia Jen.

De redactie, Zwartjes Sensei zijn unieke gevoel voor humor kennende, kan niet in staan voor het waarheidsgehalte van zijn praktische aanbevelingen anders dan daar waar het de krijgskunsten aangaat. Kandidaten speel op zeker, zet de beker maar gewoon in de prijzenkast dat lijkt ons het veiligst.

Allen gefeliciteerd: voor een goed opgezet- en door officials uitstekend begeleid toptoernooi, voor de enthousiaste en sportieve deelname van de kandidaten en ‘last but not least’ voor de winnaars!

P1030460_GS_web