Tahitu_krantartikel
De Indonesische krant Sinar Harapan heeft na een persoonlijk bezoek in Moordrecht een uitgebreid artikel gewijd aan de school van de familie Tahitu. Hieronder de Nederlandse vertaling met dank aan David Tahitu. Klik hier om naar het originele artikel te gaan.

Kemposchool Tahitu heeft zich ontwikkeld tot een grote ‘familie’ school in het dorp Moordrecht
JAKARTA – De grote liefde voor Indonesië, hun thuisland, is o.a. waarom David Tahitu nog steeds het Kempo Pukulan beoefend. Als gevolg hiervan beoefend David al 32 jaar kempo en is in het bezit van 4e Dan Kempo en 3e Dan Karate (WKF). Tom Tahitu, zijn vader, startte de school in 1981. Tom is getrouwd met Judith Lammers, die het fullcontact Kyokushin karate beoefende. Tom en Judith hebben vier kinderen, David, Naomi, Lea, en Esther.

De vier kinderen werden door hun ouders onderwezen in het Kempo. David is de oudste zoon en de enige jongen in de familie, en hij is opvolger van zijn vader. David voert deze taken succesvol uit.

Kemposchool Tahitu heeft twee vestigingen, in Moordrecht en Capelle a/d IJssel bij Rotterdam, met twee hoofdtrainers, David en zijn vader, Tom, en vier assistenten, Dennis Niessink, Theo Hijzelendoorn, René Hoogendoorn, en Ferjo Hitipeuw en soms ook Putra Rai.

De basis van hun Kempo stijl is een mix van Pukulan en Kuntao Matjan en werd door KNIL-militairen na de Indonesische onafhankelijkheid naar Nederland gebracht. Momenteel hebben ze zo’n 100 leerlingen en het aantal groeit nog steeds. Hun school is Rijkserkend en o.l.v. gecertificeerde leraren.

Wanneer Sinar Harapan spreekt met David tijdens een bezoek aan hun school enige tijd geleden in Moordrecht, Nederland geeft hij aan erg trots te zijn op de Indonesische invloeden in hun Kempostijl. Mijn vader Tom was trouwens ook stijlvertegenwoordiger, examinator en scheidsrechter bij de KBN (Karate-Do-Bond Nederland) en nu vervult hij deze taken bij de NFK (Nederlandse Federatie voor Krijgskunsten).
Momenteel trainen ook Davids twee dochters , Nina en Chenoa, en ook zijn twee neefjes Jaroah en Omar bij de Kemposchool.

“We zijn trots op het feit dat overal waar wij deelnemen aan toernooien, o.a. in Europa, Brazilië, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten, altijd onze Indonesische naam klinkt. Dat maakt mij ongelooflijk trots”, zegt David.