20151220_105957
Misschien geen wuivende palmbomen maar wel gekleurde gewaden en een stemmig Indisch orkestje. Daarbij een ongelooflijke hoop enthousiaste deelnemers die de golf van smaragd weer even deed herleven in hoe kan het ook anders… Den Haag; ‘de weduwe van Indië’.

Onze Pencakkers schitteren niet alleen in de uitvoer van hun technieken maar ook in hun enthousiaste betrokkenheid bij alles wat er georganiseerd wordt; een goed voorbeeld voor veel andere vechtsporters! We zagen deelnemers uit het ‘hoge Noorden’- en uit het ‘diepe Zuiden’ van Nederland en alles wat daar tussen in zit. Veel deelnemers die er weer aardig wat reistijd voor over hadden om zij aan zij met hun broeders en zusters het edele Pencak Silat te kunnen beoefenen. Naast het met plezier beoefenen van je favoriete sport heeft dit soort evenementen dan ook altijd een hoog ‘verbroederingsgehalte’; één grote familie dus.
20151220_121412
De workshops werden met veel verve in de Dojo verzorgd door Marcell Verschuren en Louis Fraanje, oude bekende guru’s voor ons die ook zelf voor een enthousiaste inbreng zorgden maar daarnaast wederom veel kennis prijsgaven. Tegelijkertijd werd in een andere zaal het eerste contingent internationale scheidsrechters in spé geïnstrueerd in het zeker niet makkelijke arbiter vak. Bezwete voorhoofden boven aandachtige gezichten, niet van het sparren maar van het in hoog tempo opnemen van een heleboel informatie.

Hierna voor de liefhebbers vriendschappelijke spar-partijen op twee velden waarbij de vonken er soms van afvlogen zij het met sportieve geest en in een kameraadschappelijke atmosfeer. Dat er daarnaast in de kantine ook nog eens stevig vergaderd werd door een kleine groep officials onderstreepte het hoge multitasking gehalte van de NFK in het algemeen en van dit evenement in het bijzonder.

Al met al een zeer geslaagde ‘maidentrip’ van de NPSF-NFK! Grote dank voor de organisatoren, de officials, de muziek, de deelnemers en natuurlijk de Lu Gia Jen vrijwilligers die weer voor allerhande heerlijke versnaperingen zorgde. Kortom iedereen bedankt en graag tot een volgende keer!

Klik op de volgende links voor foto’s en video’s van dit evenement: fotomap 1 met dank aan Louis Fraanje, fotomap 2 met dank aan Henk Bijl, fotomap 3 en video’s online met dank aan Stefan van Bohemen.
20151220_certificaat_deelname_def