201406_jeugdexamens_jiu_jitsu
De afgelopen maand weer veel Judo en Jiu Jitsu examens bij ‘De Sportacademie’ te Den Haag. Toewijding vormt het vaste ingrediënt van de vele leerlingen en de (oude) meesters. Een goed gevoel beklijft bij familie en vrienden die al dit moois… mogen aanschouwen, wat een inzet van de kandidaten en de school! Al met al zijn ze zo’n 120 of meer geslaagden verder. Zonder het andere talent tekort te willen doen kort aandacht voor twee jonge Jiu Jitsuka’s die het uitzonderlijk goed deden.


dametjes_jiu_jitsu_web
Hoewel het Nakoni-ni systeem uitermate geschikt is voor dames en heren, zijn de heren motorisch zoals bij veel sporten toch vaak in het voordeel. Uitzonderingen bevestigen ook hier misschien wel de regel. De twee jonge dames in kwestie blonken uit door motoriek en vaardigheden. Fotografe Irene nam de kans waar om ze na het examen te fotograferen en daarbij kreeg ze de voorzitter NFK als ‘bijvangst’. Een foto die we u niet wilden onthouden. Dametjes proficiat en ga zo voort!
201406_jeugdexamens_jiu_jitsu_2