foto_Lennard_Bogaard_web
Een bijzonder 4e Dan examen voor Lennard Boogaard, globetrotter en budoka in hart en nieren, thans woonachtig in Singapore en voor zijn examen even overgekomen naar Nederland. Niet voor niets is Lennard Lu Gia Jen en NFK lid! Als hij even in Nederland is, traint hij mee in de dojo van Lu Gia Jen. Is hij niet in Nederland en reist hij voor zijn werk naar menig werelddeel, dan zoekt hij wel een karateschool op, waar hij kan trainen. Vorig jaar gaf Lennard aan eventueel 4e Dan examen te willen doen. Er werd een examenprogramma in gezamenlijkheid met Ed Abrahams opgesteld, dat Lennard uitwerkte en trainde met een aantal karateka’s in Singapore.

Op de momenten dat hij in Nederland was, scherpten we het een en ander bij en kon Lennard met de feedback verder. Hij arriveerde 7 november jl. in Nederland en trainde nog wat voor het zelfverdediging en bunkai kata met Johan de Vries. Onder toeziend oog van Wim van de Leur en Ed Abrahams, begon hij op 8 november jl. enigszins gespannen aan zijn 4e Dan examen. Na het Kihon leek de spanning weg te vallen en demonstreerde hij een aantal kata, kumite, bunkai en zelfverdediging, tot tevredenheid van de examencommissie. Met trots ontving hij uiteindelijk het fel begeerde 4e Dan diploma uit handen van Shihan Wim van de Leur. Lennard is op 10 november weer teruggevlogen naar Singapore.

Ed Abrahams