SAM_1881_web
De grote examenrondes zijn dit jaar al zoals gebruikelijk in het voor- en najaar gehouden, restte nog een kleine groep die op zaterdag 30 november 2013 examen moest doen voor de gele en oranje band. Ze brachten veel en enthousiast publiek mee en die werden zeker niet teleurgesteld.

De kwaliteit van de kandidaten was over het algemeen hoog maar toch waren er nog een vijftal uitschieters die niet alleen een perfect examenparcours doorliepen maar ook getuigden van buitengewoon talent. Voor de examinatoren, dit keer gezien het aantal examenkandidaten maar drie, is het altijd weer een groot genoegen om mensen met talent te mogen examineren. Niet alleen omdat de zeer ervaren examinatoren zelf al een heel lange carrière binnen het Jiu Jitsu doorliepen en daardoor vanzelfsprekend leerlingen met talent op prijs stellen maar ook omdat het vertrouwen geeft voor de continuïteit van deze prachtige krijgsdiscipline.

Ook waren er weer verschillende nationaliteiten aanwezig zodat Gerard Sensei op enig moment een kandidaat in het Frans toesprak en de partner kandidaat in het Engels, gelukkig dit keer geen Russisch! Je zag hem hoofdschuddend denken: het moet niet gekker worden hier. Bij de kreet ‘changé’ en vervolgens ‘change’ zal het publiek wel gedacht hebben dat ze in een ballroom danswedstrijd terecht waren gekomen, maar niets was minder waar: er werd hard geknokt en niet op zijn Frans of Engels maar gewoon op zijn Van Nieuwenhuizen Japans.

Tot slot, alle kandidaten geslaagd en het publiek weer zichtbaar en hoorbaar tevreden: het was weer een mooi spektakel. Kandidaten bedankt voor jullie inzet en vooral gefeliciteerd, HH examinatoren als hoeders van de kwaliteit binnen dit gerenommeerde instituut; topkwaliteit binnen een 76 jaar oude schooltraditie tot op de dag van vandaag, wederom bedankt!
SAM_1876_web