Ryukyu Kobujutsu Holland (RKH)
In Nederland werd het Okinawa kobujutsu geïntroduceerd door Rob Zwartjes, die in 1974 rechtstreeks onder Inoue trainde. Wim van de Leur (8e dan karate / 7e dan kobujutsu) volgde in zijn voetsporen. In Nederland is in 1990 de S.O.K.N. (Stichting Okinawa Kobujutsu Nederland) opgericht. In 2013 is deze naam veranderd in Ryukyu Kobujutsu Holland.
Stichting Koryu Uchinadi Kenpo Jutsu Nederland (Stichting KKJN)
De International Ryu Kyu Research Society van Hanshi Patrick McCarthy is sinds oktober 2006 ook in Nederland officieel vertegenwoordigd. De Stichting Koryu Uchinadi Kenpo Jutsu Nederland draagt hiervoor zorg en organiseert de activiteiten voor Nederland.
www.koryu-uchinadi.nl
Shin Hanbo Jutsu Holland (SHJH)
Shin Hanbo Jutsu, ‘het nieuwe’ Hanbo Jutsu. Medio 2008 werd Wim van de Leur benaderd om een systeem samen te stellen voor zelfverdediging tegen gewapende aanvallen met het accent op de Hanbo. De toepassing is realistisch en praktisch in bedreigende situaties. De modules zijn apart te leren en te onderrichten aan doelgroepen. Het doel van het systeem is om allround gewapend en ongewapend bedreigende situaties het hoofd te kunnen bieden.
Gyakute-do Aiki-JuJutsu Foundation
After the death of Tanaka-sensei, Soushi Makoto Kurabe decided to preserve the knowledge of this beautiful system with its roots in the Kenso Ryu by founding a foundation and bringing together martial artists from all styles to instruct them in this beautiful Koryu Fighting system. This organization has several international branches now.
GYAKUTE-DO techniques are neither so sophisticated nor so beautiful as its brother Jujutsu style, AIKI-DO which is also specialized in gyakute techniques. Gyakute-do techniques are still wild and carry the essence of the fighting system of old époque. It consists of both Hit/Kick and normal JUJUTSU techniques like NUKI(release), RENKO(agrest), NAGE(throw), FUDO(control) and AIKI techniques, which makes the style a complete fighting system. In 2013 Kurabe Hanshi formally has become successor of Tadashi Chushudo Tanaka-Sensei.
International Mixed Martial Arts Association (IMMAA)
De Stichting Mixed Martial Arts Nederland, nu internationaal opererend onder de naam International Mixed Martial Arts Association met als voorzitter Jan Kraayvanger, komt de NFK per 1 januari 2014 als lidbond versterken!
Hun doel is het MMA in Nederland te promoten, dit willen zij doen door middel van het organiseren van MMA wedstrijden voor de beginnende vechter, omdat zij vinden dat er juist voor deze beginnende MMA vechters te weinig mogelijkheden zijn. In samenwerking met de Koryukan Dojo uit Veldhoven zijn zij van plan om enkele wedstrijden per jaar te organiseren, ook zullen er per jaar een aantal “No Gi” Grappling toernooien georganiseerd worden. De stiching MMA Nederland hoopt haar steentje bij te dragen in de opleiding van goede MMA vechters. Ook hopen zij bij te kunnen dragen in het omvormen van het negatieve beeld dat van deze mooie sport (waar vele vechters en trainers hun hele hart in steken) is ontstaan naar een positief beeld.
WiSuDo Bond Nederland (WBN)
De WBN is een vereniging die in 1990 werd opgericht met als primair doel het beoefenen, bevorderen en uitdragen van Iaido (‘de Weg van het Zwaard’) in de stijl van Wiersma Shihan (Ching Li). Zij trachten dit doel onder andere te bereiken door het organiseren stages.
In de loop der tijd is het aantal krijgsdisciplines binnen het werkgebied van de WBN sterk uitgebreid met Iaido, Aikido, Judo, Jujutsu, Kendo, Karate, Tien Shan Pai (Kungfu) en Junior Ninjutsu. Het effectieve aanbod verschilt vanzelfsprekend per lidschool. Martijn Hordijk is voorzitter van de WBN en tevens docent krijgskunsten binnen een van de aangesloten scholen.
Kempo Kuntao Nederland (KKN)
De stijlleider (R.R. Kraft van Ermel) van Kempo Kuntao Nederland is op een zeer jeugdige leeftijd begonnen met het trainen van Kuntao bij zijn vader, die na de oorlog les gaf aan de Hwa Chiauw (Kung Fu Hwe Shantung Chien) school in Jakarta Indonesië. Hij kreeg les in de vechtstijlen de Long (Draak) en de Fu (Tijger), welke nu ook de hoofdstijlen zijn van KKN.
Later is hij in aanraking gekomen met het Kempo van Sifu C. Faulhaber en Sifu G.K. Meijers, waarna Sigung R.R. Kraft van Ermel Kempo én Kuntao heeft gecombineerd tot het hedendaagse Kempo-Kuntao.
Kenko Kempo Karate – De weg van de vuist voor de gezondheid
Het Kenko Kempo Karate is ‘verouderingsproof’. De training valt terug op het budo van voor de militarisering en wedstrijdaanpassing. Het Kenko Kempo Karate kent geen wedstrijden. Van trappen boven de gordel en draaiende trappen wordt afgezien om de gewrichten te ontzien. Van belang zijn een tiental geselecteerde Qi-Gong oefeningen en een 9-tal Tai-Chi fasen uit de Yang-stijl die zijn ingebouwd in de les die gebaseerd is op de krijgskunststijl van de docent. Het gaat steeds van zacht naar hard naar zacht naar hard naar zacht enzv. enzv. Daarmee wordt de belastbaarheid van hart en bloedvaten van de oudere leerling ook in gedachte gehouden. Gezondheid en weerbaarheid staan centraal in de Kenko Kempo Karate-variant van de krijgskunst van de docent.