Afgelopen Dinsdag – 1 oktober 2024 – was het moment dat Sensei Willem Varenkamp het certificaat Dojo-assistent – niveau 1 heeft uitgereikt namens de NFK aan Ardjun Jaharia en Peter van den Hoven bij Karate-Do Westwijk (Genseiryu).

Wij zijn dit jaar begonnen met de opleiding en hebben dit in Augustus afgerond. Dit als vervolg op het behalen van de 1e dan in Genseiryu.

Tijdens de opleiding werd aandacht gegeven aan veiligheid, hygiëne, instructie geven, de dojo onderhouden en ook het organiseren van een activiteit. Hiervoor werden er meerdere opdrachten uitgevoerd. De Sensei gaf per opdracht feedback. Hierbij is ook een karateka, die nog geen kyu had, begeleid naar een kyu, evenals een karateka van de 7e kyu (geel) naar de 6e (oranje).

Als eindopdracht organiseerden wij een event met alle aspecten zoals plannen, leden uitnodigen, zaal huren, reminder, materiaal, begeleiding en financiële afwikkeling.

Wij vonden dit een zeer mooie ervaring en ook een goede toevoeging aan onze karateschool. Wij bedanken onze sensei voor de begeleiding tijdens dit intensief traject. Het was een leerzame ervaring waarin we waardevolle vaardigheden hebben opgedaan die we zeker in de toekomst zullen toepassen.