Met maar liefst twee wereldkampioenen en een 3e plaats  kwamen ze uit Boedapest naar huis

Verschillende leden van Shaolin Kempo Kai Gouda werden begin dit jaar gevraagd zich toe te voegen aan de nationale selectie voor het Wereld Kampioenschap Wapenkata 2018. Na het bereiken van nationaal top niveau was het tijd om te strijden op mondiaal niveau.

Op 26,27 en 28 April gingen 7 leden van Shaolin Kempo Kai Gouda naar Boedapest in Hongarije.

Ze werden ingedeeld in verschillende categorieën gebaseerd op geslacht, leeftijd en gewicht. Daarna waren ze aan de beurt om de Nederlandse eer te verdedigen op meerdere onderdelen. Door een grote opkomst, met ruim 600 deelnemers afkomstig van 5 continenten en 35 landen was dit geen makkelijke taak. Maar de vele trainingsuren betaalde zich uit, en dit resulteerde op de eerste wedstrijddag al in geweldige prestaties, met als hoogtepunt twee wereldtitels op het onderdeel wapenkata (kobudo) door leraar Has van der Poel en zijn jongste dochter Anouk van der Poel. Tevens werd er door Shannen van der Poel bij het zelfde onderdeel een derde plek behaald. 

Het Okinawa Kobujitsu van Inoue  sensei, met als Nederlandse geestelijke vaders Rob Zwartjes en Wim van der Leur heeft hiermee internationale faam verworven.

Leraar Has van der Poel, traint wekelijks met een groep enthousiaste beoefenaren in Gouda.

Naar een reactie gevraagd over dit fantastische resultaat gaf Has aan:

“Één van de doelen van Shaolin Kempo Kai is het jaar na jaar vasthouden van een nationaal en internationaal top niveau. ”We kunnen zeggen dat dit doel met deze geweldige resultaten zeker bereikt is.”