Je maintiendrai

De NFK ontving kort geleden een mail van de Koninklijke Bibliotheek (KB), u weet wel de hoeder van het Nederlands cultureel erfgoed, met onder meer een bijzonder verzoek. De site van de NFK (www.federatiekrijgskunsten.nl) is bestudeerd en gevolgd. De KB is tot de conclusie gekomen dat de site van de NFK een bijzondere waarde heeft en van (groot) belang is als cultureel erfgoed voor Nederland.

De site wordt in april opgenomen in de verzameling van de KB en vervolgens met regelmaat gedownload opdat dit erfgoed gevolgd en behouden blijft voor de toekomst en beschikbaar is voor studies hieromtrent; ‘of de NFK hiermee akkoord kon gaan?’, de adem van de voorzitter NFK stokte, het gezicht verkleurde van (van nature) licht getint, via rood naar paars en hij brulde uit: ‘Yesssssssssssssssssss’ en wel zo luid dat het ongetwijfeld voor al onze vrinden tot in Maastricht toe hoorbaar was!Naar ons weten de enige Martial Arts bond in Nederland die als een van de drie hoofdmissies ‘cultuur’ in haar statuten heeft opgenomen, dan mag je in de context van het voorgaande wel van een groot en belangwekkend cadeau spreken!

Logo KB

Wat betekent dat voor de lid scholen en lid organisaties van de NFK? Uw bestaan maar ook uw wederwaardigheden worden vanaf april geconserveerd en gekoesterd, ook u schrijft geschiedenis in het kielzog van de NFK.

Alleen een top club krijgt zoiets voor elkaar en die club daar bent u niet alleen lid van, u zelf bent die club. Dit is een van die feestelijke momenten om stil bij te staan; het is niet alleen wat we met elkaar kunnen maar ook wat sommigen in alle stilte op de achtergrond iedere week weer voor ons doen.

Zeven jaar geleden verloofde de NFK zich met de Stichting Artfolio P&D i.i.o; (nog) immer in oprichting. De gedachte was: meesterschap binnen de Martial Arts vraagt om meesterschap in alles dus ook in onze uitingsvormen. Deze vonden wij in haar, de artistieke fiancee van de NFK, met tekstdichters/schrijvers, fotografen, ontwerpers en kunstenaars. Op hun eigen nadrukkelijke wens stil op de achtergrond. Zij ontwierpen onze paspoorten, diploma’s, posters, certificaten, banieren en beheren en vullen onze site etc. etc. etc.

Grote dank gaat naar hen uit, we zijn dankbaar en trots, eenheid in verscheidenheid ook op deze manier.

Grote dank!

Bestuur en leden NFK