20140615_freefight_geleen_5
Patrick Joosten en zijn school ‘Seni Beladiri Keramat’ werden onlangs lid van de NFK en wij waren daar erg blij mee. Een ervaren leraar die al heel wat jaartjes met grote toewijding zijn school draait, dan nog de locatie in Zuid-Limburg waar we tot dan niet vertegenwoordigd waren maar bovenal een ongelooflijk enthousiaste en ondernemende leraar. Wat de combinatie van voorgaande factoren betreft niet zozeer de vestiging van de NFK in Zuid-Limburg maar om in krijgstermen te blijven meer de Vesting NFK in Zuid-Limburg, de NFK-banier hebben we er dan ook ter bezegeling van het feit achtergelaten.

Patrick’s enthousiasme werd ook meteen in daden omgezet, 15 juni 2014, Geleen-Zuid: 1e Open Freestyle sparring en daarna workshops onder leiding van de leraren Henry Otgaar uit Maastricht en David Partowihono uit Capelle a/d IJssel.
20140615_freefight_geleen_2
Bij binnenkomst telden we circa 100 deelnemers en bezoekers, een prachtig resultaat voor dit evenement. Onder de deelnemers waren karateka, kung fu beoefenaren en pencak beoefenaren uit verschillende stijlen. Er werd sportief gestreden en er heerste overall een goede en familiaire sfeer.
20140615_freefight_geleen_3
De workshops door Henry en David waren niet alleen voor de deelnemers geweldig om te volgen maar ook voor de toeschouwers bijzonder interessant. Verder bleek ook hier weer de combinatie sparring met workshops een goede formule.
20140615_freefight_geleen_1
Naast de beoefenaren troffen we ook veel krijgskunst leraren (uit het gehele land) aan om dit prachtige initiatief met hun aanwezigheid een steuntje in de rug te geven of misschien waren het wel de verrukkelijke loempia’s en andere versnaperingen die zij er terecht verwachtten.
20140615_freefight_geleen_4
Organisator Patrick, die naast Pencak ook graag met zijn Musashi katana aan het werk is, vertelde en passant ook nog even dat hij de Limburgse vlaaien zelf gemaakt had. Wij geloofden dit in eerste instantie niet (een leraar krijgskunsten die met vlaaien staat te jongleren) maar hij hield voet bij stuk. Bij nadere inspectie van de vlaaien bleken zij haarfijn gesneden. Wij vermoeden dan ook dat ze eerder voor de tameshigiri werden gebruikt en nu als blijk van ‘vakmanschap in meerdere opzichten’ aan de gasten aangeboden werden. Ze smaakten overheerlijk en ondersteunden met geur, kleur en smaak het feestelijke karakter van deze bijzondere happening alleszins! Patrick hartelijk dank voor de gastvrijheid, het smaakt in alle opzichten naar meer!
20140615_cert_geleen_low