Dit jaar niet alleen voor de jeugd maar voor het eerst ook een 18+ selectie. De stemming zat er weer goed in en veel talent onderscheidde zich in de Dojo. Natuurlijk zijn er ‘die-hards’ die zich helemaal overgeven aan het Kumite maar ook Kata kent zijn eigen enthousiaste publiek. Een goed uitgevoerde kata onderscheidt zich onder meer door een grote dynamiek en veel dynamiek hebben we deze dag op de Tatami mogen zien. Geweldig dat de allerkleinsten, de allergrootsten en alles wat er tussen in zit acte de présence gaven, het geeft een uniek cachet aan het gebeuren. Door de verschillende stijlen die deelnemen geven de uitgevoerde kata’s een goede indruk van de achterliggende systemen, het evenement heeft daardoor ook voor de toeschouwers een grote toegevoegde waarde. Wel maakt dit aspect het voor de scheidrechters bepaald niet makkelijker om de uitvoer van de kata’s te beoordelen, hoewel daar in de praktijk niets van bleek. Het liep weer als een goed geoliede ‘machine’ waarbij alleen al het optreden van het scheidsrechterskorps onder bezielende leiding van Roy Doets een indrukwekkend schouwspel op zich vormde. Ook de gehele organisatie en verzorging waren weer van top klasse met dank aan Johan de Vries en de vele vrijwilligers die met groot enthousiasme gewapend een uitstekend toernooi wisten neer te zetten. Fijn dat de spirit van het wat doen voor elkaar op vrijwillige basis nog steeds springlevend is. Het is niet gebruikelijk om te jureren met cijfers bij dit soort toernooien maar ik maak graag een uitzondering voor de organisatie en de vele vrijwilligers; van mij krijgen ze een tien met een griffel, bedankt mensen, tot volgend jaar!