feike_van_Det_embleem.large
Feike van Det (4e Dan) kenden we natuurlijk al als gewaardeerd lid. Maar zoals het soms gaat heeft hij zijn vleugels uitgeslagen en is in Bodegraven bij de ‘Bodegraven Boxing Club’ zijn eigen club begonnen onder de naam ‘Van Det Kempo Karate’. Daarnaast blijft hij nog bij zijn moeder dojo ‘Sportcentrum Doets’ zelf hard verder trainen voor de 5e Dan. Hij heeft in het verleden diverse Kata-prijzen gewonnen en is scheidsrechter Karate/Kempo binnen de NFK.

Feike is al vanaf zijn 11e jaar actief bezig met vechtsporten. Hij heeft zijn trainingsperiode als zeer positief ervaren. Het bracht hem geduld bij, respect voor anderen, hoge eisen stellen aan jezelf en zelfvertrouwen. Vanuit die eigenschappen leerde hij allerhande obstakels overwinnen in eerste instantie binnen de sport maar ook de vertaalslag naar het gewone leven. Na 22 jaar sportbeoefening nu dus zijn eigen club waar hij het Kempo uit de ‘Faulhaber-stroom’ met veel verve verder uit zal dragen. De eerste resultaten zijn er al; in de ‘Kijk op Bodegraven’ zagen we de eerste lichting examenkandidaten die voor de gele band geslaagd zijn. Ook allen gefeliciteerd dus, zowel met jullie nieuwe school als met jullie eigen resultaat.
feike_van_det_groepsfoto
Toen we hem tot slot uit nieuwsgierigheid nog vroegen wie zijn prachtige logo ontworpen had en wie het uiteindelijk gemaakt heeft antwoordde hij simpel: ‘ikzelf’. Kennelijk een heel artistieke- en professionele ontwerper en Kempo leraar tegelijk, een niet alledaags verschijnsel, alle hulde!

Feike, van harte welkom als nieuwe lidschool. Wij hebben er alle vertrouwen in dat jouw kennis en kunde je leerlingen zal aanspreken, heel veel succes toegewenst.

feike_van_det_foto_web