announcement_1a
Een internationaal gezelschap met ongeveer 100 deelnemers uit België, Luxemburg, Groot-Brittannië, Italië, Noorwegen, de Verenigde Staten en niet te vergeten Nederland natuurlijk vulden op 13 april 2013 de Dojo van Lu Gia Jen in Den Haag. De Pencak beoefenaren waren onmiddellijk te herkennen aan de veelal zwarte pakken met kleurrijke sjerpen maar ook karateka’s en andere ‘krijgskunstenaars’ waren van de partij. Een opgewekte en sportieve atmosfeer completeerde dit unieke gebeuren. De Bukti Negara schaart zich mede door haar ‘roots’ in Indonesië onder de Pencak Silat paraplu. Wie hier echter de dans denkt te vinden kijkt raar op: een ongekend efficiënt en hard gevechtssysteem dat zijn grote praktijkwaarde ontleent aan ‘no nonsense responses’ op uiteenlopende aanvallen. Het feit dat de voormannen binnen dit systeem ook nog eens hun vak uitstekend verstaan versterkt het gevoel dat je hier te maken hebt met een unieke gevechtsstijl die een grote toekomst tegemoet gaat. Welk een groot genoegen om de innemende Paul de Thouars (82 jaar jong) weer aan het werk te zien, een leraar van wereldformaat met het hart op de goede plaats. Toen na enige tijd ook ‘Verdi Phefferkorn’ (91 jaar jong) ten tonele verscheen tartte dit elk voorstellingsvermogen: Twee grote voorgangers uit de Pencak wereld, beide Grootmeesters van wereldniveau tezamen! Klik hier om naar de fotomap te gaan.
PICT0296_web