asterix_4
Mailverkeer met leden gaat natuurlijk meestal over sport, soms echter komt er een ander onderwerp aan bod zoals hier over het NFK motto ‘E Pluribus Unum’; eenheid in verscheidenheid. Voor de intellectuele Budoka met een verfijnd gevoel voor humor een absolute aanrader, voor de bovenmodale student wellicht een idee ter dissertatie, voor de gewone sporter dodelijk (…vermoeiend?), doodserieus of misschien toch wel dolkomisch.

De meeste bestuursleden NFK hebben hun kennis Latijn vooral opgedaan door de klassieke geschriften van Asterix en Obelix (ook bekend van de Olympische spelen) en zijn in navolging van hun helden niet al te zeer te spreken over al wat Romaans is. Vandaar dat enige opschudding ontstond na het lezen van bijgaande mail uitwisseling (teveel Latijn).

Tja Edwin, ik vrees dat het nog even gaat duren voordat ze om zijn…
het lijkt een weg ‘ad infinitum’ (tot in het oneindige) te worden. Het volgende compromis lijkt echter wel haalbaar: we kunnen als ‘missie statement’ voor de NFK de volgende boodschap adopteren: ‘Eenheid maakt macht’, dan zeggen wij tweeën gewoon buiten gehoorsafstand tegen elkaar ‘Concordia res parvae crescunt’ waarmee we dan in ieder geval het woord ‘Concordia’ voorgoed in huis gehaald hebben zonder dat de criticasters het weten, goede list of niet?

De illustraties in de mail uitwisseling vormen geen onderdeel van de oorspronkelijke boodschappen, deze zijn er volstrekt (on)gepast 😉 door de redactie aan toegevoegd onder het mom; ‘Sporters houden nu eenmaal van plaatjes!’ (sic!). Veel plezier in ieder geval en/of sterkte!

Lees hier meer over deze dramatische geschiedschrijving…