groepsfoto_5_7_no5_MD
9 Grootmeesters staan paraat om een stage te geven, een handvol andere grootmeesters zijn uit enthousiasme en solidariteit voor dit prachtige initiatief ook aanwezig. 8 Demoteams met 32 deelnemers uit drie landen bereiden zich voor. De hulptroepen van Lu Gia Jen en NFK staan klaar, de officiële fotografen draaien warm. De organisatoren staat het zweet op het voorhoofd en niet alleen van het werk…zou er wel voldoende animo zijn?

Op 4 november in de Dojo en zalen van Lu Gia Jen te Den Haag is het weer zover: Het 7Masters festival 2012 staat op het punt om te beginnen.

Ruim voor tijd druppelen de deelnemers binnen. Een kwartier voor aanvang staat er een enorme rij tot buiten aan toe. Van de spanning op de gezichten van de organisatoren is plotsklaps niets meer te merken. Het aantal bezoekers van vorig jaar wordt met ruim 210 deelnemers dit jaar flink overtroffen. De grens van de capaciteit van Lu Gia Jen wordt tot het uiterste op de proef gesteld. Volgend jaar zullen we deze fijne locatie mogelijk moeten inwisselen voor een passender ruimte.

Nog belangrijker dan het aantal deelnemers is wederom die ongrijpbare maar allesoverheersende atmosfeer van enthousiaste deelnemers, jong tot oud, die met verwachtingsvolle gezichten en blij gemoed al bij aanvang een spirit tot stand brengen die het hele festival ‘verlicht’. Met zo’n instelling kan het niet meer stuk en dat gebeurde ook niet. Wat een geweldige reeks activiteiten. Uniek in Europa qua concept, maar meer nog door haar deelnemers, wat een ongelooflijk positieve geest en inzet! Dank u wel, allen, voor weer een geweldige ervaring.

Namens organisatoren en het bestuur NFK