Koryu Uchinadi Kenpo Jutsu
Bestuur SKKJN
Bert Mollen (voorzitter)
Huub Meijer (7e Dan Koryu Kenpo Jutsu, 5e Dan Wado Ryu Karate)
Technisch directeur
Huub Meijer
Scholen binnen de SKKJN
De SKKJN beoefent haar programma door middel van landelijke seminars, stages en kadertrainingen.
Meer informatie
www.koryu-uchinadi.nl
Koryu Uchinadi (KU) is een stroming binnen de krijgskunsten die probeert de originele manieren en technieken van het Karate-Jutsu te beoefenen, te onderhouden en daar waar verloren gegaan te herontdekken.
Stichting Koryu Uchinadi Kenpo Jutsu Nederland
Hanshi Patrick McCarthy (8e Dan) is de voorzitter van de IRKRS (International Ryu Kyu Research Society) en de drijvende kracht achter het KU. Nadat in een aantal Europese landen, waaronder Duitsland, Denemarken en België, het KU al was geïntroduceerd is nu ook in Nederland per oktober 2006 een formele start gemaakt.
In Nederland is een Stichting gevormd die het KU uitdraagt; de Stichting Koryu Uchinadi Kenpo Jutsu Nederland (SKKJN). De Stichting stelt zich ten doel om het Koryu Uchinadi in Nederland te introduceren en de daarbij horende kennis en vaardigheden als hoogwaardige Krijgskunst uit te dragen.
De organisatie onderzoekt en stimuleert tevens de beoefening van krijgskunsten vanuit verschillende invalshoeken en zoekt naar de fundamentele kennis binnen de relatie zelfverdediging met het functioneren van het menselijk lichaam. De Stichting streeft naar een continu leerproces voor haar beoefenaren. Belangrijk aandachtspunt hierbij is dat de oefeningen op een fysiek verantwoorde manier, technisch zuiver en met een grote praktische waarde worden uitgevoerd.
Belangrijk kenmerk van het Koryu Uchinadi is dat het blijvend open staat voor de diverse stromingen binnen de Krijgskunsten en daardoor zich ook continu vernieuwend opstelt. De SKKJN kent diverse actieve vriendschappelijke relaties met organisaties waaronder die met haar zusterorganisaties uit België en Duitsland.
Als onderdeel van de IRKRS doet de SKKJN ook onderzoek naar de oorsprong, evolutie en tactische theorieën van het traditionele (on)gewapende gevecht van onder andere het Karate-Jutsu en Kobudo, specifiek natuurlijk ook naar de Nederlandse bijdragen hierin.