Met dank aan Henk Arnold hier een prachtig gefilmd portret van de ‘Katori Shinto Ryu’ en Otake Sensei. Zeer de moeite waard!


Tenshin Shōden Katori Shintō-ryū is één van de oudste nog bestaande krijgskunsten in Japan en is onderdeel van de koryū bujutsu. De ryū werd gesticht door Iizasa Ienao, geboren in 1387 in het dorp Iizasa (tegenwoordig Tako, Chiba), die toentertijd dicht bij de Katori-schrijn woonde (Sawara, prefectuur Chiba). Volgens de ryū zelf is zij gesticht in 1447.
kamae
De leer van de Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu wordt beschreven in de Mokuroku Heiho no Shinsho en omvat de technieken van het hanteren van de wapens, de techniek van aanval en verdediging bij gelijke en bij ongelijke wapens, de leer van strategie en de filosofie van de school. Voor zover het de technieken betreft bestaat het curriculum van de Katori Shinto Ryu uit de volgende onderdelen:
TACHI-JUTSU (zwaardschermen), waaronder ook: Ryoto – Schermen met twee zwaarden en Gokui no kodachi – Het korte zwaard
IAI-JUTSU (trekken van het zwaard en toeslaan)
BO-JUTSU (vechttechnieken met de lange stok)
NAGINATA-JUTSU (vechttechnieken met de hellebaard)
SO-JUTSU (vechttechnieken met de speer)
SHURIKEN-JUTSU (werpmes technieken)
JIU-JUTSU (het vechten zonder wapens, worsteltechnieken)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA