18 november 2017 is Karel van der Werf overleden. Ik kende Karel nog uit de 60er jaren. Hij trainde toen met mij Shotokan Karate bij Hans Harthoorn. Hans was toen nog 1ste kyu . Karel had toen al een achtergrond van Kuntau en Pentjak. Hij was zich toen al breed aan het oriënteren in het Budo. Later heeft hij nog Tae Kwon-do getraind met Park Yong Soo maar is uiteindelijk terechtgekomen in het Kempo van Sifu Gerard Meijers. Hij heeft zich dit eigen gemaakt en heeft hier een nieuwe weg in gevonden middels de brede achtergrond die hij had en de nieuwe inzichten die hij opdeed middels studie en belangstelling voor alles wat met Budo te maken had. Ik was Karel jarenlang uit het oog verloren. Toen hij zich aanmeldde als lid van de NFK. Kwamen we weer met elkaar in contact. Dit resulteerde in een maandelijks koffiedrinken bij La Place. Verrassend was de overeenkomst die we na al die jaren hadden. Onze kijk op Budo, techniek, tactiek etc. kwam heel veel overeen. We hadden ons jarenlang afzonderlijk ontplooid en nu bleek dat we uiteindelijk toch met dezelfde kijk en inzichten met dezelfde zaken bezig hielden. Ik zal deze gesprekken missen, ik zal Karel missen, maar ik zal hem en ons samenzijn altijd herinneren.

Wim van de Leur.

Algemeen Technisch Directeur NFK.